Naše vzrejne samice

  • Magic Mainecoon Tiger Lilly

  • Happy Giants Black Pearl

 

Magic MaineCoon Tiger Lilly

Skotena 14. junija 2015

Črna progasta z belo (MCO n 09 22)

Vzrejališče: Magic Mainecoon

Rodovnik: Rodovnik 

 

 

Predstavitev

Magic Mainecoon Tiger Lilly je naša nova vzrejna samička, ki prihaja iz dolgoletnega slovenskega vzrejališča Magic Mainecoon. Tiger Lilly ima močno oblikovano telo, lepo nastavljena ušesa, zelo košat rep ter čudovito barvno kombinacijo kožuščka. Po značaju je Tiger Lilly zelo prijetna in radovedna muca, ki je neumorna pri igranju z vodo. Zelo smo veseli, da je postala del naše Maine Coon ekipe, in se zahvaljujemo družini Urbancl za to izredno simpatično samičko.

 

Zdravje

Tiger Lilly je bila v letu 2015 testirana na mačji aids (FIV) in mačjo levkozo (FelV), v letu 2016 pa je imela opravljen zdravstveni pregled kolkov (FHD). Tiger Lilly je tudi testirana na genetsko policistično obolenje ledvic (PKD), genetsko spinalno mišično atrofijo (SMA) in na prisotnost genetske hipertrofične kardiomiopatije (HCM).

 

 

 

HU*Happy Giants Black Pearl

Skotena 15. decembra 2015

Črna dimasta (MCO ns)

Vzrejališče: Happy Giants

Rodobnik: Rodovnik 

 

 

Predstavitev

Happy Giants Black Pearl je naša prihodnja vzrejna samička, ki prihaja iz vzrejališča v Sloveniji. Black Pearl je tipična Maine Coon-ka, ki ima velika in lepo nastavljena ušesa, odličen profil in lepo oblikovan gobček, zelo dolg košat rep in posebno barvo kožuščka. Black Pearl je po značaju radoživa in vedno pripravljena na igro, saj kar prekipeva od energije. Zelo lepo se razume z drugimi mačkami v našem vzrejališču in našo Tibetansko terierko. Ponosni smo, da je postala del naše družine. Zelo smo hvaležni gdč. Ani Mariji Garafol, da nam je zaupala to izjemno lepotičko.

 

Zdravje

Black Pearl je bila v letu 2016 testirana na mačji aids (FIV) in mačjo levkozo (FelV). Black Pearl je genetsko testirana na prisotnost hipertrofične kardiomiopatije (HCM1), genetsko prisotnost spinalne mišične atrofije (SMA) in na genetsko policistično obolenje ledvic (PKD1). Konec leta 2016 je bila zdravstveno pregledana tudi za kolčno displazijo (FHD).