Kako se bo mladiček razumel z obstoječimi domačimi ljubljenčki?

Mačka in mladiček

Ko pripeljete mladička domov, je lahko odnos med mladičkom in obstoječo mačko predvsem odvisen od spola in značaja obstoječe mačke. Običajno kastriran samček hitro sprejme mladička, ne glede na spol, sterilizirani samički pa v prvih tednih novi družinski član običajno ni po godu, vendar  med njima kmalu zraste najbolj tesno prijateljstvo.

Če razmišljate, da boste sprva kupili enega mladička, kasneje pa še enega, je bolj smiselno kupiti oba naenkrat. Če kupite najprej enega mladička, kasneje pa še enega, se zgodi, da je večji mladiček navdušen nad novo družbo in lahko se zgodi, da je večji mladiček v igri nenamerno preveč agresiven do mlajšega mladička.  Ponavadi ob nakupu dveh mladičkov pri enem vzreditelju velja, da vam bo vzreditelj par prodal po nižji ceni za enega mladička kot v primeru nakupa enega mladička. 

 

Pes in mladiček

Maine Coon-i se običajno bolje razumejo s psi kot mačkami. Tudi v tem primeru je odvisno od psa, kako bo sprejel novega mladička. Če vaš pes ne prenaša mačk, je to lahko usodno za oba, mladička in psa. Običajno so Maine Coon-i in psi odlični prijatelji in med njimi vzcvete večje prijateljstvo kot med predstavniki iste vrste.

 

Manjše živali in mladiček

Za mladička so lahko manjše živali, kot so glodavci, ptice, plazilci, ribe in druge domače živali, zanimive za igro, kar je lahko usodno zanje. Ko mladiček odraste, pa jih običajno tolerira.