Maine Coon
Samci
Samice_a
Mladički
Kastrati
O nas
MAINE GAME GO, Mavčiče, Slovenija, e-mail

MaineGameGo Wadi Rum

Vzrejna samica

Skotena 12. februarja 2013
Rdeča tigrasta z belo (MCO d 09 23)

Rodovnik

Banner 1

Izhaja iz lastne vzreje

 

MaineGameGo Wadi Rum je Maine Coon samička, ki se je odločila, da bo ostala kar pri nas. Izhaja iz legla »Desert Treasure«, katerega starša sta Gr.Int.Ch. Doris Redi Cats, SK in Ch. Magaskawee`s Mr. Boombastic. Wadi Rum ima lepo oblikovan profil glave, tipičen gobček, lepo nastavljena  ušesa z lynx-i ter ima izjemno dolg rep. Je tudi prva vzrejna samička te barve v našem vzrejališču. V sebi nosi gen za osvetlitev in gen za enobarvnost. Tudi Wadi Rum je tako kot njena mama Doris zelo radovedna muca in se odlično razume z vsemi Maine Coon-i pri hiši.  Je navihana prihodnja vzrejna samička iz lastne vzreje in zelo smo veseli, da je ostala pri nas.

   

Zdravstveno stanje

Wadi Rum je testirana na genetsko policistično obolenje ledvic (PKD1), genetsko spinalno mišično atrofijo (SMA) in na prisotnost genetske hipertrofične kardiomiopatije(HCM1). V letu 2016 je imela pregledane tudi kolke (FHD). Je prav tako hčerka HCM1 in PKD1 negativnih staršev ter HCM1 in PKD1 negativnih starih staršev.

 

Legla

Wadi Rum je po nekaj letih prvič postala mamica v letu 2017. Je zelo skrbna mamica, ki obožuje svoje mladičke. Upamo, da nam bo Wadi Rum v prihodnosti podarila še kup Maine Coon mladičkov.